Dua Orang Saudara Kembar a Dan B Berusia 40 Tahun

Dua Orang Saudara Kembar a Dan B Berusia 40 Tahun.

Apabila anda diberitahu semasa mengandung bahawa anda akan berkat anak kembar, berkemungkinan pada mulanya anda akan terkejut, meskipun kemudian dalam tempoh 9 rembulan kehamilan anda mungkin terbiasa dengan idea untuk menyedari bahawa ia adalah rahmat berganda.
Salah satu eco memiliki saudara kembar adalah ia mempunyai “kawan” sejak lahir.
Terwalak banyak masa apabila mempunyai adik beradik yang seangkatan ialah suatu kekuatan, tak sahaja lakukan kembar, namun lagi bakal ibu bapa mereka.

Adik beradik kembar menikmati pergaulan antara satu setinggi lain bak rakan sepermainan

Kelebihannya

Adik beradik kembar menikmati gabungan antara satu sebanding lain laksana rakan sepermainan.
Sejak mereka masih bayi, mereka duduk berdempetan dan bermain bersama. Ia adalah kegembiraan bakal meluluk bayi dengan cara ini kerana ia dapat mematamatai keterlibatan mereka kerana mereka yunior berusia sejumlah minggu. Kanak-kanak berusia dua tahun, contohnya, yang lain mempunyai saudara kembar lebih senang bermain secara individu, sahaja kanak-kanak yang n kepunyaan saudara kembar lebih suka bertindak interaktif dan permainan selari.

Ibu bapa kepada anak yang tak punya saudara kembar kelihatannya lebih sukar untuk anak-anak mereka berhibur dan berlaku secara orang. Kanak-kanak akan sentiasa menuntut pikiran ibu bapa dan merasa lebih runyam untuk meluangkan masa untuk diri mereka sendiri. Sebaliknya, bagi ibu bapa yang mempunyai anak kembar ini enggak akan menjadi masalah kerana mereka akan sibuk untuk masa nan makin lama bersama.
Apabila mereka masih kanak-kanak anyir, ia ialah kerja berganda, namun apabila mereka membesar, jeda akan menjadi sangat ketara!

Kanak-kanak pula menyedari bukan main berfaedahnya mempunyai saudara kembar yang sebaya,
kerana selesa untuk meneroka kejadian baru, seperti mula bersekolah, memencilkan ke perkhemahan…mereka tidak akan perpautan merasa keseorangan atau tertendang. Mereka sentiasa ada kerelaan adik kembar/kawan mereka di sisi.

Baca :   Cara Memberi Skor Pada Aktivitas Tes Loncat Tegak Adalah

Kebobrokan

Hanya seperti segala apa-galanya intern spirit, tidak semuanya nur dan ini juga boleh mempunyai kelemahan. Punya pasangan hidup nan berterusan bukan cinta sesuai cak bagi semua kembar.
Keakraban beranak pencelaan, sehabis semua, dan sebagai halnya-mana relasi, lanang dan perawan bosor makan memerlukan rehat antara satu sebanding enggak.
Pergaduhan antara kembar dapat menjadi tinggal sengit, sebagaimana komen ramai ibu bapa.

Sesekali kian langka bagi kembar bagi membina perkawanan luaran.
Mungkin sukar untuk mereka untuk menjalin persahabatan individu dengan bani adam lain, kerana kebanyakan bumi menganggap mereka umpama satu ikatan. Memang benar bahawa terdapat beberapa diskriminasi antara kembar, situasi di mana kembar dikecualikan maupun diabaikan dan bukannya diiktiraf untuk kualiti manusia mereka.

Kadang-kadang lebih sukar bagi kembar untuk membina persahabatan luaran
Sama sekali bertambah rumit bagi kembar untuk membina pertemanan luaran

Apa yang sepan ibu bapa lakukan

Bagaikan ibu bapa kepada gandaan, tugas anda adalah lakukan mengimbangi faedah “rakan terbina dalam” dengan keperluan individu setiap kanak-kanak. Menyedari bahawa setiap kembar atau kembar tiga berwenang mendapat masa individu dengan ibu bapa.
Galakkan setiap kanak-kanak berekspansi pertemanan luar mereka sendiri.

Jangan mengharapkan keharmonian berterusan apabila anda bersama; sebaliknya, ia membentuk ruang dalam persaudaraan gandaan dengan menyediakan peluang untuk melepak bersama rakan dan aktiviti basyar. Jikalau beliau membenarkan anak-anak asuh dia menikmati nikah tersendiri, tetapi menggalakkan mereka untuk berkembang sebagai hamba allah, mereka akan
menemui keseimbangan sosial yang menghormati susunan mereka dan menghalangnya ketimbang menjadi lenyai.

Yakni mesti bahawa setiap anak anda mempunyai ruang mereka seorang bakal merasa sebagai seorang individu dan dengan keistimewaan mereka sendiri
. Dengan mandu ini, mereka tidak akan berasa keseorangan bak sebahagian daripada “pakej”, sahaja dengan cara ini mereka akan menyedari bahawa lamun mereka mempunyai kembar (dan walaupun ia sama), mereka yaitu unik dan individu n domestik semangat mereka. Meningkatkan keperibadian itu ialah mesti untuk semua ibu bapa bakal mengerjakan demikian, kerana dengan kaidah ini anak asuh-anak akan dapat berkembang dengan lebih sahih.

Baca :   Contoh Kalimat Definisi Dalam Teks Laporan Hasil Observasi

Dua Orang Saudara Kembar a Dan B Berusia 40 Tahun

Source: https://www.okayparenting.com/ms/psikologi/kembar-mempunyai-saudara-kembar-bermakna-mempunyai-kawan-sejak-lahir/

Check Also

Kemukakan Manfaat Sig Dalam Keselamatan Masyarakat

Kemukakan Manfaat Sig Dalam Keselamatan Masyarakat. Mas Pur Follow Seorang freelance nan suka membagikan pengetahuan, …