Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Dan Kunci Jawaban

30 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya




30Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya


– Soal kali ini yang diberikan oleh Raja Soal adalah
Soal Bahasa Inggris untuk kelas 1 SMP/Mts
yang bisa diujikan untuk semester 2. Soal ini terdiri dari 30 soal dimana 25 soal pilihan ganda dan 5 soal review dengan jawaban yang bervariasi sesuai kemampuan siswa. Soal bahasa inggris ini juga diberikan kunci jawaban, sehingga memudahkan belajar siswa. Sebelum mencoba
30 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya
alangkah baiknya kamu berdoa agar belajar kamu bisa bermanfaat. Nah, untuk selanjutnya silakan mencoba soal yang telah disediakan.

30 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya

30 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya


Choose the best answer by crossing a, b, c, or d.

1. Tasya
: I don’t have any pen. …, please?

Rudy
: Sure. Here you are.

a.
What is this

b.
Take me the pen

c.
May I have one

d.
Give me the pen

2. Hani
: Do you have a spare ruler, Nita?

Nita
: Yes. I have got two.



Hani
: ….



Nita
: Certainly.

a.
Can I have one of the rulers, please?

b.
Are you using them?

c.
Where do you put them?

d.
Where are your rulers?

3.
Budi
: May I borrow your book, please?

Citra
: …

a.
Thank you.

b.
Yes, I do.

c.
I’m sorry I’m using it now.

d.
What?

4.
Tiara
: How many classrooms are there in the school?

Fika
: … twenty four classrooms.

a.
It is

b.
They are

Baca :   Dari Reaksi Berikut Yang Bukan Merupakan Reaksi Redoks Adalah

c.
These are

d.
There are

5.
Risa
: Hey, there is a new computer in the living room.



Rudy
: …



Risa
: Absolutely.

a.
That’s great.

b.
I think so.

c.
Are you sure?

d.
I like computers.

6.
Aris
: My house is big. There is a large garden in front of my house.

Dina
: …

a.
Really?

b.
May I borrow it?

c.
I don’t think so.

d.
It is a nice garden.

7.
Via
: Where are the books, Dony?

Dony
: ….

a.
They are on the shelves

b.
They are on the tables

c.
They are in the cupboards

d.
They are on the chairs

8. Citra
: Excuse me, where are the students?

Dita
: ….

Citra
: Thank you.

a.
They are in the library

b.
They are in the language laboratory

c.
They are in the canteen

d.
They are in the classroom

9.
Adi
: Angelina, do you think a pilot is a good job?



Angelina
: …

a.
I think so.

b.
Really?

c.
He flies a plane.

d.
He is handsome.

10. Sinta
: …, Ratna?

Ratna
: She is a nurse.

a.
Who is your mother

b.
Where is your mother

c.
What does your mother do

d.
What does your father do

11. Miss Tiara is a flight attendant. She takes care of ….

a.
patients

b.
passengers

c.
fields

d.
animals

12. Mr Rahadi is a chef. He cooks food at a ….

a.
hospital

b.
restaurant

c.
plane

d.
shop

13. Adi
: What fruits do you like?

Laila
: ….

a.
I like soup very much

b.
I like pizza

c.
Yes, I do. I like fruits

d.
I like apples and oranges

14. Tina
: How do you record on this tape recorder, Ali?

Ali
: Just … the record button and then speak into the microphone.

a.
pull

b.
dial

c.
plug

d.
push

15. Citra
: … me that eraser, please.

Edi
: This eraser? Here you are. Citra
: Thanks.

Baca :   Bensin Premium Dengan Kadar Oktan 80 Memiliki Komposisi

a.
Pass

b.
Put

c.
Borrow

d.
Throw

16. Angelina
: Dad, get me an apple, please.

Father
: ….

Angelina
: Thanks, Dad.

a.
I’m busy

b.
Get one yourself

c.
Sure, honey

d.
I’m sorry

Task 2

Read
the
text
and
answer
the
questions
by
choosing
the
correct alternative.

Questions 17 to 21 refer to the following text.

My family and I live in a new house in Surabaya on Jl. Kartini. It is a very nice house and I like it. The house has four bedrooms, one living room and one kitchen. There are two bathrooms and one of them is next to my room. My house also has a garage. Beside the garage, there is a small swimming pool. There is also a large garden in front of the house. We love the house.

17. Where does the writer live?

a.
Semarang.

b.
Jakarta.

c.
Surabaya.

d.
Bandung.

18. How is the writer’s house?

a.
It is large.

b.
It is beautiful.

c.
It is big.

d.
It is small.

19. How many bedrooms does the house have?

a.
Two.

b.
Three.

c.
Four.

d.
Five.

20. What is next to the writer’s room?

a.
Kitchen.

b.
Living room.

c.
Bathroom.

d.
Garage.

21. What is next to the garage?

a.
Swimming pool.

b.
Bathroom.

c.
Kitchen.

d.
Living room.

Questions 22 to 25 refer to the following text.

Ingredients


1 cup uncooked rice


2 tablespoons butter


1 teaspoon curry powder


1/2 chopped onion


1/2 cup raisins


2 cups water


Curried Rice


Procedure


Find a large saucepan or frying pan which has a lid, place on a medium heat, add butter, and then add chopped onion. Cook the onion for a couple of minutes until it starts to brown slightly.


Add curry powder stir with onions for a minute.


Add raisins, rice, and water.


Put on lid and simmer until water is absorbed (about 15 minutes)

Baca :   Soal Uts Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1

http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook

22. What does the text tell you?

a.
How to make curried rice.

b.
How to buy curried rice.

c.
How to get curried rice.

d.
How to find curried rice.

23. The following is NOT the ingredient to make curried rice ..

a.
2 cups water

b.
1 teaspoon curry powder

c.
1 cup uncooked rice

d.
2 teaspoons sugar

24. We need … minutes to cook the curried rice.

a.
20

b.
15

c.
5

d.
25

25. How much raisins is needed to cook curried rice?

a.
2 cups.

b.
1 cup.

c.
2 cup.

d.
% cup.

Task 3

Work
in
pairs
with
your
classmate.
Make
dialogues
based
on
the following situations.

26. You and your friend are at a bookstore and want to buy a pen. Ask your friend’s opinion about the pen that you like.

27. Your friends visit you at home. Offer them something to eat and drink.

d of yours doesn’t know how to make a phone call. Tell him/her the steps.

Task 4

Write short texts as instructed.

29. Write a short text describing your mother.

30. Write a short text on the steps

JAWABAN

1.
C

2.
A

3.
C

4.
D

5.
C

6.
A

7.
A

8.
B

9.
A

10. C

11.
B

12.
B

13.
D

14.
D

15.
A

16.
C

17.
C

18.
B

19.
C

20.
C

21.
A

22.
A

23.
D

24.
B

25.
C

26.
ANSWER VARIES

27.
ANSWER VARIES

28.
ANSWER VARIES

29.
ANSWER VARIES

30.
ANSWER VARIES

Demikianlah Raja Soal Bahasa Inggris memberikan
30 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 dan Jawabannya
yang bisa kamu gunakan untuk latihan soal sebelum menghadapi ujian yang sebenarnya. Sebelumnya kamu bisa mencoba atau mempelajara Soal Bahasa Inggris yang lainnya seperti
Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Ulangan Semester 1.
Semoga soal ini bisa bermanfaat untuk semua siswa dan pendidikan yang ada di Indonesia. @Salam Raja Soal

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Dan Kunci Jawaban

Source: https://soalbahasainggriskelas.blogspot.com/2014/01/30-soal-bahasa-inggris-kelas-7-smp.html

Check Also

Contoh Soal Fungsi Produksi Dan Jawaban

Contoh Soal Fungsi Produksi Dan Jawaban Fungsi Produksi – Pada perjumpaan kali ini dimana akan …